Основна школа у Савином Селу носи име нашег чувеног песника Бранка Радичевића, па се као Дан установе обележава датум његовог рођења. Рођендан ове мале али, како је речено на свечаној приредби, посебне и препознатљиве школе, прослављен је  програмом који су припремили наставници и ђаци, а у који су се укључили и пријатељи из других школа.  Настава се у овој образовној установи одвија кроз 13 одељења која похађају 232 ученика. Школа је између осталог позната по дугогодишњем домаћинству Невеновог фестивала деце песника, али и по једном од најлепше уређених школских дворишта у Србији.

Протекла година једна је од најуспешнијих у раду основне школе у Савином Селу, не само према мишљењу директора, већ и према свим другим показатељима. Школа је и на екстерној  евалуацији Министарства просвете оцењена највишом оценом. Признања су само додатни стимуланс да се за наредни период поставе озбиљни задаци. Прослава је била прилика да се помену сви они који доприносе успешном раду школе. Наставница српског језика, Јелена Микић, проглашена је за наставника године што је признање подстицајно за сваког просветног радника.

Обележавању рођендана Основне школе „Бранко Радичевић“ присуствовали су бројни гости испред локалне самоуправе, месне заједнице, других основних школа из окружења, као и многобројни родитељи, а разноврсан културно-уметнички програм био је потврда и круна свих признања којом се могу похвалити ученици, наставано особље и руководство школе.

Прилог ТВ „Бачка“ Врбас

Print Friendly, PDF & Email
ОБЕЛЕЖЕН ДАН ШКОЛЕ