О свему по мало… XVII ликовна колонија наше школе, о завршном испиту, о пилот пројекту „Једносменски рад“…18. мај 2019. године.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=bpEHP_4BkYA

Као и претходних, тако и ове године, Основна школа „Бранко Радичевић“ из Савиног Села у мају месецу, место је окупљања ликовних ствараоца из Врбаса и околине. У прелепом амбијенту еколошке учионице одржала се 17 годину за редом, традиционална ликовна колонија под називом „Триангл“. На овој манифестацији стварају се бројна уметничка дела, која остају као поклон школи и на тај начин улепшавају простор али и креирају аутентичну збирку, која данас броји скоро шест стотина уметничких дела. Импозантан фонд слика који Основна школа „Бранко Радичевић“ из Савиног Села поседује захваљујући овој дугогодишњој традицији ликовне колоније, има велики значај с обзиром да свакодневно њу могу погледати ученици школе али и сви посетиоци.

Рајко Каришић познати фотограф и уметник, био је присутан на првој колонији организованој у овој школи. Заједно са тадашњим руководством школе и неколико уметника, био је покретач и реализатор идеје да се у Савином Селу направи оваква оаза уметности.

На 17. ликовној колонији у Основној школи „Бранко Радичевић“ у Савином Селу своје радове стварало је преко тридесет уметника из Војводине. Иначе да би се једна оваква оаза уметности одржала свој допринос дали су многобројни спонзори из друштвено одговорних предузећа и фирми, као и општина Врбас која је генерални покровитељ манифестације.

Бројне су активности и могућности које ова школа пружа својим ученицима, ипак њих је у свим школама из године уз годину све мање. Од директора сазнајемо и које су новине планиране за наредни период, а многе од њих ће обрадовати ученике, с обзиром на могућности које ће имати прилике да искористе.

Основна школа „Бранко Радичевић“ из Савиног Села, прави је пример како наука и креативност могу да се развијају упоредо. Ликовна колонија „Триангл“ окупља и заинтересоване ђаке, како би могли да на лицу места виде уметничка дела у стварању, сазнају из прве руке, све што их занима о сликарству и уметности.

Прилог ТВ „Бачка“ Врбас

Print Friendly, PDF & Email
ЛИКОВНА КОЛОНИЈА